принципи програмування врожаїв сільськогосподарських культур контрольную

Прогноз і програмування врожаїв сільськогосподарських культур має за мету – теоретично реалізувати максимальне акумулювання сонячної енергії, найбільш повне використання грунтово-кліматичних ресурсів, генетичного потенціалу районованих сортів, матеріальних і трудових ресурсів, одержання економічно доцільних рівнів урожаїв і гарантованих валових зборів продукції рослинництва на промисловій основі. - суть, принципи та етапи програмування врожаїв сільськогосподарських культур, як науки про управління продукційними процесами агрофітоценозу . врожаю сільськогосподарських культур; - існуючі моделі та програми в галузі науки і виробництва. рослинницької продукції.


Програмування врожаїв сільськогосподарських культур. Галузь знань, спеціальність, освітній ступінь. Галузь знань Спеціальність Освітній ступінь. Принципи програмування для. визначення величини можливого врожаю за рахунок надходження ФАР, біокліматичних показників, вологозабезпеченості посівів, фотосинтетичного потенціалу. Фізіологічні, біологічні, агрохімічні, агрофізичні, агрометеорологічні, агротехнічні принципи програмування врожаїв. Змістовний модуль 2 – Агрометеорологічні основи програмування врожаїв. 1. Агрометеорологічні основи програмування врожаїв. Поняття про біокліматичні ресурси місцевості.


5.5. Програмування врожаїв сільськогосподарських культур на поливних землях. Регламентований законами землеробства вплив зовнішніх умов на формування врожаю визначає можливість його прогнозування і програмування. Прогнозування можливе, коли встановлені важливіші закономірності продукційного процесу. Вони дають змогу передбачити, який буде одержаний урожай даного сорту або гібриду при визначених меліоративних і агротехнічних умовах. Прогноз стає програмою, якщо рівні меліоративних і агротехнічних заходів заздалегідь визначені в розрахунку на заданий урожай, і якщо вони поєднуються з контролем з.


Важливість обґрунтованого планування врожайності сільськогосподарських культур випливає з того, що з нею безпосередньо пов’язано багато інших питань виробничо-фінансової діяльності господарств: розміри і структура посівних площ, рівень товарності виробництва, система агрохімічних заходів, продуктивність праці, собівартість і рентабельність виробництва продукції (рис. 7.10). Під час планування та факторного аналізу врожайності враховують різний вплив факторів на врожай та неоднакову залежність їх від людини.


Прогноз і програмування врожаїв сільськогосподарських культур. Спеціальність: АГ. Метою курсу “Прогноз і программування врожаїв сільськогосподарських культур” є набуття студентами практичних знань щодо науково-обгрунтованого програмування росту рослин, практично цілеспрямованої оптимізації формування урожаю за допомогою швидкого визначення необхідних агротехнічних заходів і заданих режимів вирощування с.-г. культур. Завдання дисципліни полягає у: вирішенні проблеми одержання високих стабільних врожаїв с.-г. культур шляхом визначення впливу основних екологічних факторів на продуктивність культур


3. Основи програмування врожаю сільськогосподарських культур. 3.1 Розрахунок врожайності по приходу фотосинтетично активної радіації (ФАР). 3.2 Дійсно можлива врожайність (ДВУ) по вологозабезпеченості. 3.3 Норми добрив на програмовану врожайність. 4. Комплекс агротехнічних заходів, який би отримання дійсно можливого врожаю. 4.1 Місце в сівозміні. Попередники. З цілої низки зернових, кормових і технічних культур вже зараз розроблені нові прогресивні технології їх обробітку в умовах Уральського регіону, Зауралля та Західного Сибіру. Ї.


У структуру програмування врожаїв входять десять основних принципів. Перший принцип полягає у визначенні величини врожаю згідно з приходом фотосинтетично активної радіації і визначенням коефіцієнту використання ФАР посівами. У практичній роботі необхідно прагнути до збільшення цього коефіцієнту за рахунок підбору культур, підвищення рівня агротехніки, впровадження нових високопродуктивних сортів і постійного вдосконалення технології вирощування сільськогосподарських культур. Другий принцип засновано на визначенні величини врожаю за тепловими ресурсами. З цією метою проводиться визначення гідро.


З основами програмування врожаїв сільськогосподарських культур. посібник для студентів зі спеціальності 201 – “Агрономія з виконання курсової роботи. Затверджено на засіданні кафедри агрономії. Курсова робота включає елементи програмування і прогнозування врожайності сільськогосподарських культур.


МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ “Программирование урожаев сельскохозяйственных культур” Для подготовки магистро. 3. Жатов О. Г. Рослинництво з основами програмування врожаю сільськогосподарських культур Суми,:”Універсітетськая книга”, – 295с. 4. Каюмов М. К. Справочник по программированию урожаев сельскохозяйственных культур.- М.: Агропромиздат, 1989 – 320с. 5. Філіпєв І. Д.,.Міхєєв Є. К Як програмувати врожай.


Харченко О.В. Основи програмування врожаїв сільськогосподарських культур - Free ebook download as PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read book online for free. Харченко О.В. Основи програмування врожаїв сільськогосподарських культур. Uploaded by. Camolenko. 0 ratings0% found this document useful (0 votes). 1K views. 263 pages. Document Information.


Программирование урожаев сельскохозяйственных культур. Методические рекомендации к практическим занятиям. для студентов-магистрантов. Программирование урожаев сельскохозяйст-венных культур : метод. рекомендации / сост. В. С. Ульянов, Т. В. Князева. – Краснодар : КубГАУ, 2017. – 50 с. В методических рекомендациях изложено выполнение заданий по программированию урожаев сельскохозяйствен-ных культур, даны примеры расчетов и записи их результа-тов по предлагаемым формам. Предназначены для студентов-магистрантов факультета агрономии и экологии.


Принципи планування та програмування урожайності сільськогосподарських культур. Аналіз чинників рівня урожайності зернових культур. Функції впливу погодних умов на мінливість та обсяги виробництва зерна. Підходи до класифікації витрат у рослинництві. Економіка сільського господарства і АПК, автореферат.


Програмування врожаїв сільськогосподарських культур. Закономірності розвитку людського суспільства вимагають стабільного підвищення врожайності та покращення якості продукції рослинництва. Урожайність будь-якої сільськогосподарської культури є результатом впливу на рослину космічних (сонячна радіація, тепло-, вологозабезпечення) та антропогенних (обробіток грунту, застосування добрив, гербіцидів, інсектицидів, фунгіцидів, використання нових видів рослин, сортів, більш сучасних технологій вирощування тощо) факторів.


Методологічну основу програмування врожаїв сільськогосподарських культур становлять десять принципів, сформульованих академіком І.С. Шатілова. Перший принцип програмування врожаїв полягає в тому, щоб визначити біогідротерміческій показник продуктивності фітомаси по приходу радіації, продуктивної вологи, сумі температур і періоду вегетації для конкретної географічної зони. Урожай формується за рахунок сонячної енергії і вуглекислого газу, що знаходиться в атмосфері.


Трьох етапний процес програмування врожаю сільськогосподарських культур. Умови успішного програмування врожаїв по експериментальному методу. Перший етап – обробка результатів багатофакторних дослідів: другий –. 3 Методи (принципи) програмування врожаїв. ККД. використання фотосинтетичної радіації в умовах виробництва 1– 3%, у сфері наукових установ – 3–5%, максимально, в. програмуванню врожаїв сільськогосподарських культур на. поливних землях Півдня України. Усього годин самостійної роботи.


Програмування врожаю сприяє оптимізації умов вирощування культури. Його завданням є теоретичне обгрунтування і практична реалізація можливого рівня використання сонячної енергії, ґрунтово-кліматичних ресурсів, генетичного потенціалу районованих і перспективних сортів з метою одержання високих врожаїв сільськогосподарських культур з мінімальними матеріальними, грошовими і енергетичними затратами. Основою програмування є ефективне використання сонячної енергії (ФАР), ресурсів тепла, вологи, вуглекислоти повітря, мінеральних речовин грунту та добрив, створення необхідних біологічних, агроекологіч.


Великий набір вирощуваних культур і природної рослинності, а також поява та інтродукція нових культур, визначають численність комах, які завдають шкоди посівам, садовим, лісовим та полезахисним лісовим насадженням. На території України зареєстровано понад 3000 видів, які пошкоджують корисні рослини, серед них 680 завдають значної шкоди, 480 видів є шкідниками сільськогосподарських культур і 200 видів – лісових насаджень. За даними ФАО, щороку внаслідок життєдіяльності шкідників втрачається більше 40 % врожаю, зокрема близько 37 % – до збирання врожаю та 9 % за умов зберігання.


Інтенсивні технології вирощування зернових культур. Програмування врожаю сприяє оптимізації мов вирощування культури. Процес програмування поділяють на декілька етапів: Визначення рівнів врожайності культури та їх реально можливої величини в конкретних грунтово-кліматичних та матеріально-технічних умовах господарства; Складання оптимального агрокомплексу стосовно конкретного сорту й агроекологічних умов поля; розробка прогностичної програми продукційного процесу (моделі формування врожаю), програми коригування та ін. Кожний з етапів програмування включає досить конкретні його елементи. Академік І.С. Шатілов виділив 10 рядів елементів програмування, які назвав принципами.


5.3. Програмування врожаїв сільськогосподарських культур 305 5.3.1. Принципи програмування врожаїв і визначення врожайності сільськогосподарських культур 305 5.3.2. Розрахунок доз добрив на запрограмовану врожайність308 5.3.3. Агротехнічні і біологічні основи програмування врожаїв310 Перелік рекомендованих джерел до Теми 5313 Питання для самоперевірки до Теми 5 313. ТЕМА 5А. Облік в галузі рослинництва315.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

роман лях надія темірова історія україни 7 клас

доцяк в.с українська кухня технологія приготування страв в pdf

богуш а.м методика розвитку рідної мови