біохімічні основи фізичної культури реферат жири

Реферати українською » Химия » Жири. Аналітична характеристика жирів. Реферат Жири. У біохімії долипидам часто відносять і вільнідлинноцепочечние кислоти жирів,стерини,воски та інших, розчинні внеполярних розчинниках органічні сполуки. >Окислительное розщеплення запасних жирів – універсальний біохімічний процес,протекающий переважають у всіх живих організмах і поставляє енергію, необхідну життєдіяльності. Різноманітне розподіл кислот вглицеридах пояснює певні розбіжності в фізичних властивості жирів. Так, олію какао і овечий жир перебувають у ролі головних кислотпальмитиновую, стеаринову іолеиновую приблизно рівних кількостях, але що вони мають різними властивостями.


Жири – незамінний продукт харчування. Вони забезпечують такі життєві функції організму: теплоізоляційна; забезпечення організму енергією (1 г жиру – 9,3 ккал); пластичний матеріал для побудови клітинних мембран; сприяють проникненню жиророзчинних речовин через мембрани клітин; заповнення простору між клітинами, захист внутрішніх органів. Жири – незамінний продукт харчування. Вони забезпечують такі життєві функції організму: теплоізоляційна; забезпечення організму енергією (1 г жиру – 9,3 ккал); пластичний матеріал для побудови клітинних мембран; сприяють проникненню жиророзчинних речовин через мембрани клітин; заповнення простору між клітинами, захист внутрішніх органів.


Жири.Аналітична характеристика жирів. Виконала: студентка 3 курсу групи В. Складні ліпіди та їхприродні комплекси є основою будови біологічних мембран і в складіїї здійснюють найважливіші життєві процеси. Встановлено також, що серйозніураження нервової системи, розлади серцево-судинної системи тіснопов'язані з порушенням обміну ліпідів. У біохімії до ліпідів часто відносять і вільнідовголанцюгові кислоти жирів, стерини, воски та деякі інші, розчиннів неполярних розчинниках органічні сполуки. Окислювальне розщепленнязапасних жирів - універсальний біохімічний процес, що протікає у всіх живихорганізмах і поставляє енергію, необхідну для життєдіяльності.


Фабрі З. Й., Чернов В. Д. Біохімічні основи фізичної культури і спорту: Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів фізичної культури і спорту. – Вид. 2-е, доп. і перероб. У м'язах знаходяться нейтральні жири, стериди, фосфоліпіди. Вміст фосфоліпідів і холестерину в м'язах збільшується під час тренування. Екстрактивні речовини представлені нуклеотидами, креатинфосфатом (КрФ), креатиніном, карнозином, ансерином, карнітином тощо.


Біохімічна характеристика харчування як засобу підвищення фізичних якостей спортсмена. Методика організації біохімічних досліджень харчування спортсменів. Визначення потреб організму спортсмена в залежності від антропометричних і фізіологічних показників. „Біохімічні основи харчування спорстмена”. Виконав студент ІУ курсу. групи 9 ФВ. Жири - це основне джерело енергії для організму. При окисленні 1 г жиру виділяється 39 кДж (9,3 ккал) енергії, що в 3 рази більше, ніж при окисленні такої ж кількості вуглеводів або білків. Жири виконують захисну функцію: у вигляді жирового прошарку захищають тіло та внутрішні органи людини від механічного пошкодження.


Теоретико-методичні засади біохімічного контролю фізичної активності людини. Лекція з навчальної дисципліни “Біохімічні основи фізичного виховання”. для студентів III курсу спеціальності 014.11 середня освіта (фізична культура). “ЗАТВЕРДЖЕНО” на засіданні кафедри. біохімії та гігієни „31” серпня 2018 р. протокол № 1 Зав.каф ___д.б.н. Борецький Ю.Р. Тема: теоретико-методичні засади біохімічного контролю фізичної активності людини План. 1. Завдання, види і організація біохімічного контролю. 2. Об’єкти досліджень і основні біохімчні показники. 3. Біохімічний контроль за рівнем тренованості, втоми.


Фізична культура – це єдність реальної (практичної) і ідеальної (психічної) діяльності, в процесі якої людина вступає в зв’язки і стосунки з суспільним і природним середовищем. Чим різноманітнішими будуть ці зв’язки, тим різнобічнішим буде розвиток людини, вищим буде її культурний рівень, і навпаки, чим різнобічніше буде розвинена людина, універсальнішими будуть її зв’язки з середовищем. Фізичне виховання. “Фізичне виховання є головним напрямом впровадження фізичної культури і становить органічну частину загального виховання, покликану забезпечувати розвиток фізичних, морально-вольових, розумо.


До основних цінностей фізичної культури відносяться такі, як рівень фізичної підготовленості, фізичний розвиток, міцне здоров'я, стійкий психічний стан, високий рівень працездатності, система рухових умінь, навичок і спеціальних знань. Основними засобами фізичної культури, пов'язаними з руховою діяльністю людини, є фізичні вправи. Досягнення цих наук лежать в основі теорії і практики фізичної культури, фізичного виховання, спортивного тренування. Жири як енергетичний матеріал у звичайних умовах використовується тільки м'язами серця: 67,0 % кисню, що використовує серце, витрачається на окислення жирних кислот.


фізичного самовиховання; 35) здійснювати пропаганду фізичної культури, спорту і туризму, здорового способу життя 36) У результаті вивчення навчальної дисципліни «Біохімії» студент повинен знати: 1) закономірність обміну речовин в організму людини при звичайній життєдіяльності і при заняттях фізичними вправами і спортом; 2) особливості вікових змін, вивчити головних біохімічних показників крові в спокої і можливості їх змін при фізичних навантаженнях 3) хімічний склад організму людини. навчальних дисциплін «Біохімія». Сучасна теорія і практика фізичного виховання і спорту потребує знань біохімічних основ життєдіяльності організму, в тому числі і метаболічних процесів перетворення різних біологічно активних сполуках.


2. Розділ2.Основи статичної біохімії Модуль 2. Біохімічні основи життя Тема 2.Амінокислоти та білки, їх властивості. 2.1. Класифікація білків 2.2. Поняття про амінокислоти 2.3. Мета курсу – забезпечити майбутнього фахівця в сфері фізичної культури і спорту, громадського харчування знаннями про хімічні основи життєдіяльності, про зміни, що відбуваються в організмі при різномантних навантаженнях – фізичних, психічних, харчових. Вивчення біохімії створює необхідні передумови для подальшого вивчення циклу дисциплін медико-біологічного напрямку: фізіологія людини, спортивна медицина, біомеханіка, спортивна метрологія, спортивна фармакологія, харчової промисловості, громадського харчування.


Головним завданням фізичної культури в похилому віці є уповільнення процесу старіння, зберігання здоров'я і праце-здатності. Встановлено, що в харчуванні людини співвідношення кількостей білків, жирів i вуглеводів має становити 1:1:4. Виходячи з того, що при повному окисненні 1 г білків або вуглеводів утворюється 17,1 кДж, а жирів - 38,9 кДж eнepгiї, i з огляду на співвідношення цих речовин у їжi можна. 27. підрахувати, що білки повинні забезпечувати 14% , жири -31% , вуглеводи - 55% добовoї енергетичної цінності раціону. – 189 с. 3. Ногас А.О. Біохімія і біохімічні основи фізичної культури: Навчально-методичний посібник. – Рівне, 2008.


Основи фізичного виховання - реферат. Категория: Рефераты. Рубрика: Спорт и туризм. 6. Засоби і Рухові якості швидкості. 7. Фізичні і біохімічні основи прояву швидкості і швидкісної витривалості. 8. Засоби і методи розвитку швидкості і швидкісної витривалості. 9. Витривалість і її різновиди. 4. Муравов І.В. Здоровя, працездатність, фізична культура. Київ. Здоровя.


Реферат. з дисципліни: «Фізичне виховання». на тему: «Основи фізичної культури та спортивної підготовки». Виконав. Фізична культура і спорт спрямовані на розвиток головних показників окремих систем і органів людського організму (серцево-судинна, дихальна, нервова системи, системи травлення та виділення, серце, легені, нирки тощо) та розвиток рухових якостей (сили, витривалості, спритності, гнучкості). Фізичний розвиток може бути всебічним і гармонійним, середнім, слабо вираженим, недостатнім і поганим. Такі заняття суттєво впливають на біохімічні, морфологічні та фізіологічні процеси в організмі, забезпечуючи умови Для його якісного розвитку. Перш ніж здійснювати силову підготовку учнів,потрібно виміряти рівень розвитку сили.


Систематичні заняття фізичною культурою і спортом стимулюють не тільки розвиток і вдосконалення серцево-судинної та дихальної систем, але й сприяють значному підвищенню споживання кисню організмом. Це є фундаментом міцного здоров'я, підвищення стійкості організму до несприятливих факторів як внутрішнього, так і зовнішнього середовища, продовження довголіття і активного життя. 5. Физическое воспитание: учебник / Под ред. Головина В.А. – М., 1983. Назва реферату: Фізіологічні основи фізичної культури та спорту Розділ: Фізкультура і спорт, здоров'я Опубліковано: 2007-10-14 19:18:15 Прочитано: 3037 раз. завантажити реферат. Подібні реферати з розділу "Фізкультура і спорт, здоров'я".


Кафедра фізичної культури. РЕФЕРАТ. Тема: «Соціально - біологічні основи фізичної культури ». Виконала студентка: kooj. До засобів фізичної культури відносяться не тільки фізичнівправи, а й оздоровчі сили природи (сонце, повітря і вода),гігієнічні фактори (режим праці, сну, харчування, санітарно-гігієнічніумови). Використання оздоровчих сил, природи сприяєзміцненню та активізації захисних сил організму, стимулює обмін речовині діяльність фізіологічних систем і окремих органів.


Подібні реферати: Фізична культура і основи здорового способу життя. Параолімпіади. Розвиток параолімпійського руху в Україні. Традиції національної фізичної культури. Загальна характеристика сили як фізичної якості людини. Останні надходження.


Споживання жирів при фізичних навантаженнях. Добова потреба дорослої людини в жирах становить у середньому 80-100 м, тобто 30-35 % загальної калорійності їжі. З них тваринні жири становлять 70 %, рослинне масло — 30 % (25-45 г залежно від інтенсивності роботи). Жири інтенсивно використаються для енергозабезпечення кістякових м'язів і серця переважно при аеробних режимах фізичної роботи, тобто у видах спорту на витривалість. У процесі адаптації організму до таких навантажень ліпіди для працюючих м'язів стають більше важливим джерелом енергії в порівнянні з вуглеводами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

роман лях надія темірова історія україни 7 клас

доцяк в.с українська кухня технологія приготування страв в pdf

богуш а.м методика розвитку рідної мови